Van onze partner Marktplaats

Handelen via Marktplaats: zo moet het

29 mei 2019 00:12 Aangepast: 29 mei 2019 14:34

Nederlands grote trots – Marktplaats - bestaat 20 jaar! En in die 20 jaar is er een hoop veranderd. Van het inbellen voor internet tot eenvoudiger handelen. Miriam vertelt hoe je dit eenvoudig handelen ook veilig houdt.

Je hebt vast wel eens gehandeld via Marktplaats. Dan weet je ook dat je moet oppassen. Het gaat tegenwoordig 100.000 keer per dag goed, maar 72 keer toch nog fout. In deze video vertelt Miriam hoe je via de ‘happy flow’ van Marktplaats kunt handelen, om met vijf simpele tips binnen een paar minuten tot een blije deal kunt komen. Zo is het bijvoorbeeld goed om altijd in gedachten te houden: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Wees daarnaast altijd voorzichtig met het uitwisselen van gegevens en gebruik voor contact de Marktplaats chat. 

Wanneer je drie keer moet nadenken? Als iemand pas een week op Marktplaats zit bijvoorbeeld. Of als ze je een Tikkie-betaallink sturen; check dan altijd even of-ie echt van Tikkie is. Maar bijvoorbeeld ook even goed opletten als de verkopers vragen of je 1 cent naar ze over wil maken. Meer tips zie je in de video:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore