Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Wearables

Samsung-smartwatches krijgen update met nieuwe features

23 mei 2019 16:37

Samsung komt met een update waardoor de smartwatches Galaxy Watch, Gear Sport en de Gear S3 de features van de nieuwste Galaxy Watch Active krijgen.

Samsung heeft een update uitgebracht die de Samsung One UI-interface, die tot nu toe alleen op de Galaxy Watch Active beschikbaar was, naar drie bestaande smartwatches brengt. Daarnaast krijgen de horloges ook enkele nieuwe gezondheidsfeatures en batterij-optimalisaties.

De Samsung One UI-interface maakt het navigeren simpeler en gebruikersvriendelijker. Gebruikers kunnen nu instellen dat het horloge ontwaakt bij aanraking of niet, de frequentie van dagelijkse briefings aanpassen en er is een flexibelere Goodnight-modus, waarmee je kan voorkomen dat je midden in de nacht gewekt wordt door allerlei notificaties. De drie smartwatches krijgen ook een aantal nieuwe watch-faces.

Het is goed mogelijk dat gebruikers van Galaxy Watch, Gear Sport en de Gear S3 na deze update langer hun smartwatch kunnen gebruiken voordat hij aan de lader moet. Samsung heeft de batterijsoftware geoptimaliseerd. De horloges sluiten automatisch apps in de achtergrond om energie te besparen en de gebruiker kan de helderheid van het scherm en de schermtime-out aanpassen.

Er is nu ook een Dagelijks Activiteiten-scherm met een overzicht van gezondheidsdagen zoals het aantal verbrande calorieën, de workouts en het aantal stappen. Workout tracking is bovendien gestroomlijnd en animaties als beloning voor behaalde doelen is opgepept. De updates worden op verschillende momenten in verschillende regio's uitgerold. Het kan dus zijn dat je even moeten wachten voordat de update voor jou beschikbaar is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore