Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
ZenFone 6

Nieuwe Asus-smartphone heeft een omklapcamera

17 mei 2019 14:29

De nieuwe ZenFone 6 van Asus heeft een omklapcamera die dienst doet als normale camera én als selfiecamera.

De roterende camera van de Asus ZenFone 6 kan 180 graden draaien en komt bij het om- en uitklappen boven je scherm uit. Als gevolg van deze oplossing kan het lcd-scherm van 6,4 inch tot bovenaan doorlopen en is er ook geen rand of notch nodig voor de selfiecamera. De cameramodule bevat twee lenzen: van 48 megapixel en van 13 megapixel (voor 125-gradenfoto's).

Het toestel dat is voorzien van een Snapdragon 855-processor, komt beschikbaar in verschillende uitvoeringen: met 6 GB en 64 GB of 128 GB opslagruimte, en een versie met 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte. De goedkoopste uitvoering, met 6 GB RAM en 64 GB opslag, kost 499 euro. De duurdere versies kosten respectievelijk 559 en 599 euro.

Ook opvallend is de enorme accu: 5000 mAh. Volgen Asus hoef je daardoor maar eens in de twee dagen je telefoon op te laden.

Galaxy A80

Asus is bepaald niet de eerste fabrikant die een inventieve oplossing verzint voor de selfiecamera. Recent bracht Samsung de Galaxy A80 op de markt. Dat toestel is voorzien van een uitschuivende en omklappende camera.

Onlangs kwam de Chinese fabrikant Oppo met een smartphone met een uitschuivende haaienvin voor de selfiecamera.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore