Tech

Tesla updatet auto's om te voorkomen dat ze in brand vliegen

16 mei 2019 09:37 Aangepast: 16 mei 2019 10:33
Een rokende Tesla net voor hij in de brand vliegt. Beeld © China Daily op Twitter

Tesla begint vandaag met het uitrollen van een software-update voor de Model S en de Model X om de veiligheid van de batterijen op te schroeven. De stap volgt op berichten over twee Tesla-wagens die spontaan in brand vlogen.

De update doet een aanpassing aan de temperatuur- en oplaadmanagementsystemen. Tesla-bezitters krijgen de update als zij verbinding maken met een wifi-netwerk of rechtstreeks via de mobiele verbinding van de auto, als zij die optie hebben gekocht.

Onderzoek loopt nog

Volgens Tesla voert het de updates uit door een 'overvloed aan voorzichtigheid' en doen batterij-experts van het bedrijf nog onderzoek naar de grondoorzaken van de branden. Het bedrijf zegt er wel bij dat elektrische auto's tien keer minder risico op brand lopen dan wagens met een verbrandingsmotor.

Toch zijn er bij elkaar al heel wat gevallen bekend van Tesla's die vlam vatten. De afgelopen 6 jaar gebeurde het zeker 14 keer, telde persbureau Reuters. Meestal gebeurde dit na een botsing.

Maar in een filmpje uit een Chinese parkeergarage, dat de directe aanleiding vormde voor het onderzoek, is een Tesla te zien die spontaan in vlammen opgaat. Ogenschijnlijk is er op dat moment niemand bij de auto in de buurt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van