4K met stabilisatie

Getest: met deze camera opent DJI de aanval op GoPro

15 mei 2019 21:37 Aangepast: 15 mei 2019 21:38

DJI wil met zijn eerste actiecamera, de Osmo Action, marktleider GoPro naar de kroon steken. Bright testte de nieuwe DJI-camera al.

DJI kondigde woensdag de actiecamera DJI Osmo Action aan. De camera doet qua ontwerp sterk denken aan de GoPro Hero-lijn en andere populaire actioncams. Maar de rechthoekige Osmo Action heeft in ieder geval één opvallende troef: twee kleurenschermpjes.

Naast de lens zit een 1,4 inch schermpje dat het voor gebruikers veel makkelijker maakt om te zien wat ze doen. Het kleine schermpje heeft een helderheid van 750 nits, feller dan de schermen van de meeste smartphones. Grote concurrent GoPro biedt naast de lens hooguit een zwartwit-schermpje dat de opnametijd en batterijduur toont.

4K HDR en slowmotion

De Osmo Action wordt bediend via een 2,25 inch touchscreen op de achterkant. Maar er zijn ook fysieke knoppen: een record-knop die altijd binnen twee seconde begint met opnemen, een power-knop en een knop voor het wisselen tussen foto- en video-functies.

De 1/2,3 inch 12-megapixelsensor van de Osmo Action neemt video's op in maximaal 4K-resolutie, met 60 beeldjes per seconde op een bitrate van 100 Mbps. 4K HDR is mogelijk met 30 beeldjes per seconde. Ook is er een 8x slowmotion-modus met 240 beeldjes per seconde in 1080p.

Beeldstabilisatie en waterdicht

De Osmo Action gebruikt de elektronische beeldstabilisatie Rocksteady, die voortborduurt op de stabilisatie die in de drones van DJI wordt gebruikt. De Osmo Action gebruikt echter geen fysieke beeldstabilisatie. 

De kleine camera is zoals dat bij actioncams hoort bestand tegen de elementen. Hij kan tot 11 meter onder water worden gebruikt zonder speciale behuizing en is getest bij temperaturen tot -10 graden Celsius. Ook moet de camera vallen van 1,5 meter overleven.

De Osmo Action werkt met de DJI Mimo-app en DJI heeft ook meteen een sloot aan accessoires voor de camera. Er zijn allerlei plak-mounts, verlengde en drijvende handvatten, een adapter voor een externe microfoon, opschroeffilters en meer.

De DJI Osmo Action is vanaf 15 mei te bestellen en ligt vanaf 22 mei bij DJI-dealers in de winkel. De camera kost 379 euro, iets goedkoper dan de vergelijkbare GoPro Hero 7 Black.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van