Opvouwbare telefoon

'Samsung lost problemen scherm Galaxy Fold op'

15 mei 2019 10:19 Aangepast: 15 mei 2019 10:29

Samsung overweegt zijn opvouwbare smartphone Galaxy Fold volgende maand op de markt te brengen. De problemen met het scherm zou Samsung hebben opgelost.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van ingewijden. Het toestel zou eind april op de markt komen, maar dat werd op het laatste moment ingetrokken. Recensenten klaagden al na enkele dagen over defecten in het opvouwbare display. 

Kieren en beschermlaag

Samsung zou de problemen met het scherm van de Galaxy Fold hebben verholpen. De kleine openingen aan de voor- en achterkant van het toestel zouden in de nieuwe versie zijn verkleind, schrijft Yonhap. In de opengeklapte modus zat bijvoorbeeld in het midden van het scherm onder de vouw een kleine opening. Als daar stof of vuil in kwam te zitten, ging het scherm stuk.

Ook heeft de Galaxy Fold een cruciale screen protector, die het plastic vouwscherm moet beschermen. Journalisten peuterden dat laagje plastic eraf, in de veronderstelling dat dat net zoals bij andere smartphones mogelijk was. Samsung zou de randen van dat beschermlaagje nu tot onder de behuizing van de telefoon hebben verlengd. Zo kunnen gebruikers niet meer zomaar hun nagel onder het laagje duwen. Samsung gaat gebruikers ook beter waarschuwen dat het laagje moet blijven zitten.  

Netwerktesten

Momenteel zouden bij mobiele providers in Zuid-Korea netwerktesten worden uitgevoerd. Mochten die succesvol zijn, dan zal de Fold waarschijnlijk in Zuid-Korea als eerste op de markt komen.

Een woordvoerder van Samsung gaf aan dat er nog geen beslissing is genomen over het moment waarop het toestel nu op de markt komt. Als het bedrijf de Galaxy Fold-toerstellen die al door Amerikanen zijn besteld niet voor 31 mei weet te leveren, dan worden die orders automatisch gecanceld.

2020 euro

De Galaxy Fold moet het vlaggenschip van Samsung worden. Het toestel zou in Nederland 2020 euro gaan kosten. Het toestel zit tussen een smartphone en een tablet in. Als het toestel is opgevouwen, is de voorkant de telefoon waarmee je kan bellen en kan internetten. Maar als hij wordt opengevouwen als een boek, wordt de binnenkant het toestel. Hij is zo gemaakt dat apps dan automatisch binnenin verdergaan. Op het grote, uitgeklapte scherm kunnen gebruikers tot drie apps naast elkaar openen.

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7. Samsung moest het toestel binnen een paar weken van de markt halen, omdat de batterij in brand kon vliegen.

Eerste indruk van de Galaxy Fold:

Huawei Mate X komt eind juni

Samsung hoopt met zijn opvouwbare smartphone zijn grote concurrent Huawei voor te blijven. De opvouwbare telefoon van Huawei, de Mate X, staat voor eind juni gepland. Het Chinese bedrijf heeft na het Galaxy Fold-debacle gezegd 'nog steeds op schema' te liggen voor deze deadline.

De Mate X heeft een ander ontwerp. Waar de Galaxy Fold naar binnen vouwt, vouwt de Mate X het scherm naar buiten om.

Het Chinese merk Royole had de eerste opvouwbare telefoon
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tijd dringt voor Samsung: annulering bestelde Galaxy Folds dreigt

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Floppende Galaxy Fold is een pr-nachtmerrie voor Samsung'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore