Leesluisteren

Spotify test Story-achtige functie tijdens het luisteren

14 mei 2019 14:21 Aangepast: 14 mei 2019 14:40
Beeld © Getty Images

Bij meerdere liedjes test Spotify de nieuwe functie Storyline. De functie, die visueel lijkt op Instagram Stories, toont extra informatie en persoonlijke opmerkingen van artiesten.

Hits van Billie Eilish en Jonas Brothers worden in de Spotify-app nu vergezeld door een nieuwe test van Spotify, genaamd Storyline. Deze informatiekaart verschijnt in het Now Playing-scherm en ziet eruit alsof het een Instagram Story is. Door op het scherm te tikken kan de gebruiker meer informatie over het nummer vinden. De bediening en interface lijken op die van Instagram Stories.

Eerder was in het Now Playing-tabblad al meer informatie te zien over het nummer via Behind The Lyrics, maar daar had de luisteraar verder geen invloed op. Bij Storyline gaat het om persoonlijke opmerkingen van de artiest, met een toelichting over waar de liedjes over gaan of over de opnames. 

De test werd ontdekt door AndroidPolice. Het is vooralsnog niet zo dat artiesten zelf toegang hebben tot de Storyline. Op dit moment bepaalt Spotify nog wat er via de functie te zien is.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore