Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Review

Getest: OnePlus 7 Pro, de hogere prijs waard?

15 mei 2019 12:01 Aangepast: 15 mei 2019 18:33
OnePlus 7 Pro Beeld © Bright

Het Chinese telefoonmerk OnePlus heeft vanavond twee smartphones gepresenteerd: naast de OnePlus 7 verschijnt ook de duurdere OnePlus 7 Pro, met een uitschuivende selfiecamera. Bright testte die high-end telefoon al.

De grootste verandering van de OnePlus 7 Pro ten opzichte van de OnePlus 6T is het design. OnePlus heeft gekozen voor een gigantisch scherm (6,67 inch) met minimale randen en geen uitsparing (notch). Hierdoor beslaat het scherm vrijwel de volledige voorkant van de telefoon.

Het ‘3K’-oled-scherm (3120x1440px) is ontwikkeld door Samsung en dat is te zien, want het scherm heeft dezelfde ombuiging aan de zijkanten als de Galaxy S10 en S10+. Het scherm ververst 90 keer per seconde (90Hz), in tegenstelling tot 60 keer wat gangbaar is. De vanafprijs van de OnePlus 7 Pro (709 euro) is 150 euro meer dan die van de ‘normale’ OnePlus 7. Deze kost evenveel als voorganger 6T.

De 7 Pro is vanaf 21 mei beschikbaar in Mirror Gray, Almond en Nebula Blue, de ‘normale’ 7 vanaf juni, alleen in Mirror Gray.

Pop-up

Door het verdwijnen van de notch moest de selfiecamera verstopt worden. Bij elke selfie of na het ontgrendelen via gezichtsherkenning komt er nu een mechanisch cameraatje uit de bovenkant geschoven. Volgens OnePlus is het mechanisme veelvuldig getest en moet het 300.000 keer meegaan, oftewel 150 keer per dag voor ruim 5 jaar tijd. Op YouTube plaatste OnePlus al een video waarin je 12 uur lang de camera ziet in- en uitschuiven.

De pop-up-camera zit alleen in de OnePlus 7 Pro, de 'normale’ 7 heeft wel een druppelnotch, zoals de voorganger ook had. Door de mechanische camera en het grote scherm is de 7 Pro wel aan de zware kant: 206 gram. Een S10+ is een stuk lichter (175 gram), maar een iPhone XS Max is even zwaar (208 gram).

Camera's

Ook nieuw in de 7 Pro is een ultra wide cameralens voor foto's met een extra grote hoek en een zoomlens die de werkelijkheid drie keer dichterbij haalt, zonder kwaliteitsverlies. Zij worden vergezeld door de standaard camera, die nu foto's schiet met 48 megapixel.

De 'normale’ 7 heeft geen ultra wide- en 3x zoomlens, maar wel de 48 megapixel-camera en een extra lens voor ondersteuning bij de portretmodus.

De extra lenzen op de Pro zijn mooie toevoegingen. De nieuwe 48 mp-camera levert in het dagelijks gebruik nauwelijks betere foto's op dan de OnePlus 6T.

Snelheid

Tot slot focussen beide uitgaven van de OnePlus 7 zich op snelheid: wederom zit de allernieuwste Snapdragon-chip 855 in de telefoons en hebben beide telefoons nieuwe features als UFS 3.0 en RAM Boost, zodat de telefoon nooit traag mag aanvoelen.

De Pro heeft zelfs tot 12 GB RAM-geheugen. Ideaal voor gamers, zegt OnePlus, maar ook in het dagelijks gebruik voelt het toestel razendsnel aan.

Ervaring

OnePlus heeft een indrukwekkende update met de 7-serie. De 'normale’ 7 is een stapje beter dan de 6T, maar de echte innovatie zit in de 7 Pro. Dat toestel voelt luxer, beter, mooier en sneller dan de voorganger.

Met de OnePlus 7 Pro is OnePlus definitief geen budgetspeler meer. Je betaalt wel een smak meer geld (minstens 150 euro), maar het toestel lijkt dat geld waard te zijn.

Bekijk onze videoreview van de OnePlus 7 Pro 

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Luister de Bright Podcast

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

Getest: wint de Xiaomi Mi 9 van de OnePlus 6T?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore