Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
AirPlay 2 en Apple TV

Update iOS voegt TV-app toe in Nederland

13 mei 2019 21:11 Aangepast: 14 mei 2019 08:58
Beeld © Apple

Apple heeft maandagavond updates voor zijn systemen iOS en macOS vrijgegeven. Met iOS 12.3 is de nieuwe TV-app van Apple nu ook in Nederland verschenen.

Na de aankondiging in maart plaatst Apple met de nieuwe iOS-update, die vanavond verscheen, zijn nieuwe TV-app standaard op iPhones en iPads. Bij het installeren van de nieuwe update verandert de Video's-app in de nieuwe TV-app. Eerder aangekochte films blijven beschikbaar in de nieuwe app.

De app heeft een flinke restyling ondergaan: naast films kijken en kopen kan je er in de toekomst ook de Netflix-concurrent Apple TV+ in bekijken.

Tv-zenders streamen

De app is momenteel vooral interessant voor gebruikers in de Verenigde Staten en negen andere landen, omdat Apple daar ook Channels toevoegt aan de TV-app. Hiermee kunnen bestaande tv-bundels worden bekeken en betaald via één app. Dit werkt ook naadloos samen met een fysieke Apple TV-mediaspeler, aangesloten aan een televisie.

In Nederland zijn er voorlopig geen deals gesloten met bestaande tv-aanbieders. Dit najaar komt in Nederland wel de videodienst Apple TV+ beschikbaar.  

De nieuwe iOS-versie voegt ook de mogelijkheid toe om direct video's, audio en foto's te delen met televisies met ondersteuning voor AirPlay 2, de streamingfunctie van Apple. Het gaat onder meer om recente smart-tv's van Samsung.  

AirPlay 2

Apple bracht tegelijkertijd ook macOS Mojave 10.14.5 uit voor zijn computers. De belangrijkste toevoeging is ondersteuning voor AirPlay 2. Ook moet de update problemen met vertraging in de audioweergave oplossen.

Verder moet de nieuwe macOS-versie weer een beetje veiliger zijn, omdat ontwikkelaars nu meer moeite moeten doen om programma's die niet uit de App Store komen, te laten draaien. De update is te downloaden via de Systeemvoorkeuren > Software-update.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Review: virtual reality met de Nintendo Switch

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore