Vaarwel, notch!

'Oppo komt met telefoon met camera onder het scherm'

13 mei 2019 19:26 Aangepast: 13 mei 2019 19:30
Beeld © Ben Geskin

Het Chinese telefoonmerk Oppo zou nog dit jaar een smartphone lanceren met een selfiecamera die onder het scherm zit. Daardoor kunnen de schermranden en de inkeping bovenin het scherm bijna helemaal verdwijnen.

Telefoonfabrikanten proberen al jaren om de voorkant van smartphones bijna helemaal uit scherm te laten bestaan. Ze doen van alles om de inkeping bovenin het scherm (de notch) te verkleinen of zelfs helemaal te vermijden. Zo heeft de fabrikant Xiaomi met de Mi Mix 3 een uitschuifbare selfiecamera, heeft de nieuwe Oppo Reno-telefoon een haaienvin die uit de bovenkant schiet en gaat OnePlus vrijwel zeker dinsdag de OnePlus 7 Pro met een popup-selfiecamera lanceren. Andere fabrikanten verwerkten de selfiecamera in een cameragat in het scherm.

Maar dat is voor veel telefoonmerken nog niet genoeg. Fabrikanten werken nu aan het verstoppen van de selfiecamera onder het scherm, zodat er geen uitsparing meer nodig is. Dat is vergelijkbaar met hoe de vingerafdrukscanner in het scherm is weggewerkt bij nieuwe smartphones. Tot nu toe lukte het nog niet de camera onder het scherm te verwerken, maar smartphone-expert Ben Geskin zegt dat daar binnenkort verandering in komt.

Het Chinese merk Oppo gaat volgens hem nog dit jaar met een telefoon zonder notch en met een in-het-scherm-camera komen. Geskin geeft verder geen details, maar heeft het wel vaker bij het rechte eind gehad.

iPhone houdt notch

Apple, dat de notch in de iPhone X introduceerde, zou voorlopig geen ambitie hebben om de uitsparing weg te werken. Volgens meerdere geruchten krijgt de aankomende iPhone in september het design van de afgelopen twee edities.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van