Ga naar de inhoud
Miljoenenomzet

Politie haalt 'grootste coffeeshop op darkweb' offline

Politie en justitie hebben DutchMagic offline gehaald. DutchMagic noemde zichzelf 'de grootste coffeeshop op het darkweb'. Volgens de politie zou de coffeeshop jaarlijks miljoenen hebben omgezet.

Het offline halen van de coffeeshop vond al plaats in november, maar is nu pas door de politie bekendgemaakt. Bij verscheidene huiszoekingen die vorige maand plaatsvonden, nam de politie handvuurwapens, panden, voertuigen, goudstaven en bijna een half miljoen in contanten in beslag.

Er zit een 42-jarige verdachte uit het Limburgse Hoensbroek vast. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. De man uit Hoensbroek wordt ervan verwacht dat hij pakketten met drugs naar het buitenland heeft verstuurd en is betrokken bij het witwassen van geld.

Bitcoins

DutchMagic prees zichzelf aan als 'de grootste coffeeshop op het darkweb'. Uit onderzoek van de Volkskrant uit 2014 bleek dat "het in elk geval veruit de grootste Nederlandse online handelaar in hasj en wiet" was. De krant schatte de jaaromzet op 12 miljoen euro.

De coffeeshop was actief via het darkweb, het afgeschermde deel van internet. Klanten konden drugs bestellen met bitcoins. De handelaren verstuurden de hasj en wiet vervolgens via reguliere post- en pakketbedrijven.

DutchMagic kwam in beeld bij de politie tijdens een onderzoek naar de inpakker en verzender van de bestellingen. Daarna haalde de politie de coffeeshop offline.

Politie
Lees ook:
Politie op bezoek bij kopers van drugs op darkweb
Jaren
Lees ook:
Jaren celstraf voor dealen drugs via dark web
Politie
Lees ook
Politie rolt illegaal handelsplatform op dark web op