Na 24 uur

'10.000 aanbetalingen voor elektrische Volkswagen op dag 1'

09 mei 2019 17:59 Aangepast: 09 mei 2019 18:43
Beeld © Volkswagen

Volkswagen heeft een dag na de onthulling van zijn nieuwe, relatief goedkope elektrische Volkswagen ID.3 al meer dan 10.000 aanbetalingen van duizend euro binnen van klanten.

De voorinschrijving voor de ID.3, waarmee Volkswagen zich in het elektrische tijdperk wil storten, loopt daarmee voor op schema, maar kan nog niet tippen aan de animo in de meest vergelijkbare Tesla.

De site van Volkswagen piepte en kraakte volgens de Duitse autogigant die het dieselschandaal achter zich probeert te laten vanwege alle interesse van potentiële kopers. De aanmeldingen overtroffen de verwachtingen ruimschoots, al is niet duidelijk op hoeveel Volkswagen rekende.

Tesla Model 3

Met de ID.3 gaat Volkswagen rechtstreeks de strijd aan met de Tesla Model 3. Het bereik van de goedkoopste versie van beide auto's is min of meer vergelijkbaar en de Volkswagen is met 30.000 euro zelfs wat scherper geprijsd.

De Duitsers zetten de ID.3 neer als opvolger van iconische auto's als de Kever en de Golf. De eerste levering van de elektrische auto staat voor medio 2020 op de planning.  

Volkswagen steekt tientallen miljarden in elektrisch rijden en heeft 70 nieuwe elektrische modellen in de planning staan.

Bij de introductie van de Tesla Model 3 konden kopers ook een aanbetaling van duizend euro doen voor een plek in de wachtrij. Dat gebeurde 115.000 keer in een etmaal. 

Volg Bright op YouTube voor meer video's over innovatieve auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van