Ga naar de inhoud
Nike Fit

Nike bepaalt je schoenmaat met je telefooncamera

Nike gaat in zijn app de schoenmaat van gebruikers meten met augmented reality, zodat je altijd de juiste maat zou bestellen.

Gebruikers van de Nike kunnen straks de camera van hun telefoon op hun voeten richten. Na wat opnames maakt de nieuwe Nike Fit-functie een berekening en vertelt hij welke schoenmaat de gebruiker heeft.

Nike zegt dat de metingen individueel voor elke voet zijn, en dat ze met een nauwkeurigheid van 2 millimeter worden gemaakt. De schoenmaat die door de app wordt gemeten, wordt vergeleken met een database met bekende maten voor alle schoenen die Nike verkoopt. Zo moet elke meting voor elke schoen kloppend zijn en steeds beter worden.

Handig, want Nike-schoenen zijn notoir klein: veel mensen moeten een maatje groter dan hun normale schoenmaat kopen. Dat maakt het online shoppen van Nike's misschien nog wel ingewikkelder dan bij andere schoenen.

Ook in de Nike-winkels

De metingen zijn volgens Nike zo betrouwbaar dat de app ook in Nike-winkels wordt ingezet. Niet voor erbij, maar voortaan als primaire methode om voeten te meten.

Nike Fit wordt in juli uitgerold in de Nike-app in de VS, Europa volgt eind augustus. 

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's