Ga naar de inhoud
Cryptovaluta

Hackers stelen bijna 37 miljoen bij bitcoinbeurs Binance

Hackers wisten bij cryptovalutabeurs Binance in te breken en 7000 bitcoins te stelen, bijna 37 miljoen euro.

Binance ontdekte de hack op 7 mei, meldt de cryptovalutabeurs woensdag. De hackers wisten met phishing, virussen en andere methoden de 2-factorcodes van gebruikers te stelen. Ook kregen zij toegang tot de API-sleutels van gebruikers, die normaal gesproken moeten zorgen dat alleen zij toegang tot hun portemonnee met cryptovaluta hebben.

Hot wallet

Via die weg konden de hackers toegang krijgen tot de zogenoemde 'hot wallet' van Binance. Dat is de crypto-portemonnee die altijd online is, voor het snel kopen en verkopen van cryptovaluta. De hackers wisten 7000 bitcoins uit die hot wallet te stelen, goed voor een huidige waarde van bijna 37 miljoen euro. Binance neemt het verlies zelf en zal getroffen gebruikers terugbetalen.

Volgens Binance bevat de hot wallet slechts 2 procent van zijn totale bitcoinbeurs, die daarmee goed moet zijn voor een huidige waarde van zo'n 1,8 miljard euro. De rest van dat geld is opgeslagen in andere wallets, die bijvoorbeeld niet direct zijn aangesloten op het internet. De overige wallets zijn volgens Binance niet getroffen.

Week lang geen bitcoins opnemen

Mogelijk beheren de hackers nog steeds accounts van gebruikers en is er nog andere informatie buitgemaakt bij de hack. Binance doet onderzoek naar alle methoden die de hackers hebben toegepast. Dat grondige onderzoek zal volgens de cryptovalutabeurs een week in beslag nemen. Tijdens die week kunnen Binance-gebruikers geen valuta stoten of opnemen van hun rekening.

Volgens Binance zijn de hackers geduldig te werk gegaan. Ze zouden met meerdere ogenschijnlijk onafhankelijke accounts tegelijkertijd hebben toegeslagen. Het wegsluizen van de bitcoins was op zo'n manier ingericht, dat de alarmbellen bij Binance pas gingen rinkelen toen de 7000 bitcoins al gestolen waren.

'Bijna
Lees ook:
'Bijna alle handel in bitcoins is kunstmatig'
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl