Google I/O

Google brengt Google Nest Hub uit in Nederland

07 mei 2019 22:01 Aangepast: 07 mei 2019 22:17

Google brengt de Google Nest Hub deze maand uit in Nederland. De slimme speaker met scherm reageert op spraakopdrachten en kan allerhande andere slimme apparaten aansturen.

Vanaf 8 mei is het apparaat voor 129 euro te bestellen bij Bol.com, Coolblue en Mediamarkt, heeft Google bekendgemaakt. Vanaf 28 mei wordt de Google Nest Hub geleverd. Vanaf die datum zal het slimme scherm van 7 inch, dat dubbelt als een fotolijstje, ook verkrijgbaar zijn in de Google Store en bij Albert Heijn.

Het slimme scherm heette voorheen Google Home Hub, en was nog niet officieel in Nederland verkrijgbaar. De nieuwe naam is het gevolg van het samenvoegen van de twee hardware-divisies van Google: Nest en Google Home.

Google Nest Hub Max

Het bedrijf heeft dinsdag tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/O ook de Google Nest Hub Max gepresenteerd. De Max-versie, die deze zomer uitkomt, is met een scherm van 10 inch groter dan de standaard Google Nest Hub.

Dankzij de camera kan het slimme scherm bovendien worden gebruikt als beveiligingscamera of voor videobellen. In de Verenigde Staten gaat het apparaat 229 dollar kosten. In Nederland zal het apparaat voorlopig nog niet officieel verkrijgbaar zijn.

Meer gadgetreviews? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van