Google I/O

Google Lens geeft straks adviezen over menukaart

07 mei 2019 20:00 Aangepast: 07 mei 2019 21:11

Google toonde dinsdag tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Google I/O nieuwe functionaliteiten waarmee je bijvoorbeeld het populairste gerecht op het restaurantmenu kan zien... of een augmented reality-haai in je woonkamer.

Als je niet weet wat je wilt eten in een restaurant, kun je binnenkort gebruikmaken van Google Lens, de functie waarmee Google via de camera van je telefoon objecten kan herkennen. Lens kan je de populairste gerechten op het menu aanwijzen. Door een gerecht op het menu aan te wijzen, kun je bovendien een foto van de schotel zien.

Na afloop van het etentje kun je door de camera op de rekening te richten, bepalen wat een goede tip is, en hoeveel iedereen moet betalen.

Voorlezen en vertalen

Mooi is dat Lens straks ook teksten kan voorlezen aan mensen die zelf niet kunnen lezen, en teksten kan vertalen. Die laatste functionaliteit zal overigens niet perfect zijn, zoals gebruikers van Google Translate weten.

Volgens Google is Lens inmiddels meer dan een miljard keer gebruikt.

Zoekfunctie met 3D-resultaten

Wie op zoek is naar nieuwe schoenen, kan vanaf later deze maand via de zoekfunctie van Google in 3D zien hoe de uitgezochte schoenen bij de rest van je kleding passen. Dat is te danken aan de augmented reality-afbeeldingen in 3D die Google toevoegt aan sommige zoekresultaten.

Ook kun je bijvoorbeeld een animatiehaai laten zien in je woonkamer. “Je kunt wel lezen dat een haai zes meter groot is, maar de haai komt pas echt tot leven als je ‘m voor je ziet”, aldus Google-bestuurder Aparna Chennapragada, die vervolgens toonde hoe de haai er op het podium van Google I/O uitziet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore