Eerste game in 11 jaar

Apple lanceert Warren Buffett-spel voor iPhone

07 mei 2019 15:15 Aangepast: 07 mei 2019 18:21
Beeld © Wildlife Design

Na een grapje van Apple-ceo Tim Cook heeft Apple nu daadwerkelijk een iPhone-spel gemaakt. Je speelt Warren Buffett die kranten rondbrengt.

De app valt samen met een verrassingsoptreden dat Cook maakte bij het jaarlijkse congres van het Amerikaanse Berkshire Hathaway, waarvan miljardair Warren Buffett de ceo is. Cook zei verheugd te zijn dat Buffett zoveel Apple-aandelen bezit, schrijven Amerikaanse media.

Daarna deed hij gekscherend de suggestie om een iPhone-spel te maken waarin je in de huid kruipt van een jonge Buffett, die als krantenjongen zijn eerste fortuin aan het opbouwen was.

Een paar dagen laten is hij er dan: de app Warren Buffett's Paper Wizard. De gratis iOS-game gaat over het werpen van opgerolde kranten richting de voordeuren. Hoe beter je het doet, hoe meer punten je krijgt. Buffett stond er om bekend om werpwedstrijden te houden met opgerolde kranten.

Eerste spel sinds 2008

De game staat geregistreerd onder de uitgever Wildlife Designs, Inc, maar in de voorwaarden staat dat alle rechten bij Apple liggen. Hiermee maakt Apple voor het eerst weer eens een spelletje sinds het in 2008 het pokerspel Texas Hold'em produceerde. Het was het eerste en enige spel dat Apple ooit in de App Store plaatste. In 2011 werd het spel verwijderd.

Apple Arcade

Apple gaat zich wel opnieuw meer bemoeien met de game-wereld. Tijdens het Apple Event van eind maart werd naast Netflix-concurrent Apple TV+ ook Apple Arcade aangekondigd. Dit game-abonnement geeft voor een vast bedrag per maand toegang tot meer dan honderd games. Het bedrijf belooft dat de games allemaal zonder mini-transacties werken en er dus volledig te spelen zijn zonder extra betaling. De lanceringsdatum en abonnementsprijs zijn momenteel nog niet bekend.

Kijk ook: aan deze diensten werkt Apple

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore