Bright Night

'De originele lightsaber is terug!'

07 mei 2019 20:19 Aangepast: 07 mei 2019 23:18
Beeld © Bright

De 33e Bright Night stond afgelopen weekend in het teken van Star Wars en lightsabers. De lichtzwaarden zijn misschien wel de meest geliefde wapens uit de filmhistorie. In de nieuwe Star Wars-film keert de originele lightsaber terug.

Afgelopen vrijdag organiseerde Bright de 33e Bright Night. In de Kunsthal in Rotterdam ging het vooral over Star Wars, want het was afgelopen weekend May the Fourth, de internationale Star Wars-fandag. Veel aandacht ging uit naar de lightsaber, het meest iconische en meest elegante wapen uit de filmgeschiedenis.

The Rise of Skywalker

Star Wars-fans wereldwijd waren stomverbaasd dat de meeste legendarische van alle lightsabers, de zogenaamde Skywalker-lightsaber, uit de dood is opgestaan. In Star Wars-film The Last Jedi, episode 8, zagen we hoe Rey en Kylo het lichtzwaard met de force letterlijk uit elkaar trokken. Maar wat bungelde aan Rey’s riem in de eerste teaser voor episode 9, The Rise of Skywalker? Juist, diezelfde lightsaber.

Tijdens de Bright Night gaven lightsaber-replica-bouwer Roy Gilsing en Bright-presentatrice Anna Gimbrére presentaties over lichtzwaarden. 

Bekijk de video-terugblik

Drie nieuwe Star Wars-films 

Vandaag werd bekend dat er drie nieuwe Star Wars-films komen. Ze zullen in december 2022, december 2024 en december 2026 in premiére gaan.

Mis geen Bright Night

Eind mei gaan we weer een klein Bright-event doen. Like ons op Facebook voor de updates over dat event. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore