Vouwfout

Tijd dringt voor Samsung: annulering bestelde Galaxy Folds dreigt

07 mei 2019 11:39 Aangepast: 07 mei 2019 12:58

Samsung heeft nog altijd geen datum voor de lancering van zijn opvouwbare telefoon Galaxy Fold. Als het bedrijf bestelde toestellen niet voor 31 mei levert, worden die orders automatisch geannuleerd.

Samsung heeft in een e-mail aan klanten laten weten dat het nog geen nieuwe verkoopdatum voor de Galaxy Fold heeft, schrijft Reuters. De opvouwbare telefoon werd twee weken geleden, net voor de start van de verkoop, teruggetrokken omdat verschillende journalisten binnen een dag al kapotte schermen hadden. Dat terwijl de telefoon 2020 euro kost.

Het bedrijf zei toen, bij het uitstellen van de verkoopdatum, in de komende weken met een nieuwe datum te kopen, maar daar kan het zich nu ook niet aan houden. In de mail biedt het bedrijf excuus aan de klanten die de telefoon al besteld hebben aan.

Bestelling geannuleerd

Wel heeft Samsung een deadline gegeven wanneer het een verkoopdatum moet presenteren. "Als we niet van jou horen en we hebben het toestel nog niet verzonden op 31 mei, dan wordt jouw bestelling automatisch geannuleerd."

Samsung laat aan Reuters weten dat het volgens de Amerikaanse regelgeving verplicht was deze mail te sturen en om de bestellingen automatisch te annuleren als er voor 31 mei geen bericht komt. Het is niet duidelijk of dit alleen voor Amerikaanse bestellingen geldt, of voor alle bestelde Galaxy Folds.

Huawei Mate X verschijnt in juni

Samsung moet haast maken om met een opvouwbare smartphone de grote concurrent Huawei voor te blijven. De opvouwbare telefoon van Huawei, de Mate X, staat voor eind juni gepland. Het Chinese bedrijf heeft na het Galaxy Fold-debacle gezegd 'nog steeds op schema' te liggen voor deze deadline.

De Mate X is een iets andere invulling van een opvouwbare telefoon. Waar de Galaxy Fold naar binnen vouwt, vouwt de Mate X het scherm naar buiten om.

Meer fabrikanten

Samsung en Huawei zijn niet de enige fabrikanten die werken aan telefoons met opvouwbare schermen. Onder andere Xiaomi, Oppo en Motorola werken aan dit soort 'foldable' smartphones. Bij Motorola zou het gaan om een opvouwbaar toestel dat lijkt op de klassieke klaptelefoon Razr.

Het Chinese merk Royole bracht eind vorig jaar in China de eerste opvouwbare telefoon op de markt: de FlexPai.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van