Loose lips

Tesla waarschuwt werknemers: stop met lekken

05 mei 2019 13:54 Aangepast: 05 mei 2019 13:58
Beeld © ANP

Tesla heeft zijn werknemers een e-mail gestuurd met de oproep om te stoppen met het lekken van bedrijfsinformatie.

Dat meldt CNBC, dat de e-mail – oh, ironie! – kreeg doorgestuurd van een werknemer. Diverse andere werknemers bevestigden de authenticiteit van de mail. Eerder deze week sprak CNBC nog met verscheidene anonieme Tesla-werknemers die klaagden over hun salarissen en onregelmatige werktijden.

“Als gevolg van ons succes blijft er belangstelling bestaan van mensen die alles doen om ons te zien falen”, schrijft het security-team van Tesla in de mail. De autofabrikant drukt zijn werknemers op het hart om geen gevoelige informatie te delen met buitenstaanders. Doen medewerkers dat toch, dan volgen er maatregelen, waarschuwt het bedrijf. “Denk daarbij aan ontslag, vorderingen tot schadevergoeding en zelfs strafrechtelijke vervolging.”

Stelen van bedrijfsgeheimen

In de mail worden verscheidene voorbeelden genoemd van werknemers die zijn bestraft omdat ze te loslippig waren. Zo werd recent nog een medewerker ontslagen omdat hij op sociale media inbelinformatie had gedeeld voor een intern telefonisch overleg.

Een andere werknemer is aangeklaagd wegens het stelen van bedrijfsgeheimen omdat hij Tesla-informatie had geüpload naar zijn iCloud. De betreffende medewerker ging vervolgens bij een concurrent aan de slag.

Familie

In de mail wijst Tesla erop dat alle werkzaamheden bij het bedrijf in principe vertrouwelijk zijn. Werknemers mogen dus ook geen details delen met vrienden, familie of andere personen die niet bij Tesla werken.

De producent van elektrische auto’s roept zijn werknemers op om verzoeken om informatie via sociale media zoals Twitter, Facebook of LinkedIn door te sturen naar het security-team.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van