Tech

Werk! 1000 installateurs voor zonnepanelen gezocht door Coolblue

03 mei 2019 15:42 Aangepast: 03 mei 2019 18:19
Een magazijn van Coolblue. Beeld © ANP

Webwinkel Coolblue gaat fors inzetten op een nieuwe manier om geld te verdienen. Het bedrijf is op zoek naar maar liefst 1000 zonnepaneleninstallateurs.

Binnenkort gaat de onlineshop namelijk ook zonnepanelen aanbieden, inclusief installatie. In eerste instantie alleen in de steden Rotterdam, Amsterdam, Apeldoorn en Tilburg. In die steden heeft het bedrijf ook zijn regionale depots staan.

Later in het jaar moet het voor iedereen in Nederland mogelijk worden om zonnepanelen te bestellen bij Coolblue.

Lollig, maar vaag

Voor de rest is er vooral nog een hoop onduidelijk. Wat de zonnepanelen en installatie gaan kosten is bijvoorbeeld nog onbekend. Uit de wat lollige vacatures  blijkt dat je 'geld' krijgt voor je werkzaamheden, maar niet hoeveel. Wel krijg je korting op alle spullen die Coolblue verkoopt en 25 vakantiedagen per jaar. 

Een woordvoerder van Coolblue laat weten dat het bedrijf nooit in de vacatures salarissen specificeert. "Dat was bij mijn eigen vacature ook zo. Het hangt af van allerlei zaken, onder meer ervaring", zegt ze. Over de kosten van de panelen wordt later meer duidelijk. "Als klanten straks echt kunnen bestellen gaan we daar meer over communiceren. Het zal flink verschillen en hangt ook af van het soort dak en de hoeveelheid panelen." 

Uitbreiding in stenen winkels

Eerder dit jaar maakte Coolblue ook al bekend dat het meer gaat inzetten op fysieke winkels, naast de grote webshop. Het bedrijf opent dit jaar vijf nieuwe winkels in Nederland en België. In die winkels kan Coolblue dingen laten zien die in een webshop niet kunnen: bijvoorbeeld hoe goed het geluid is van een koptelefoon of de kwaliteit van het beeld van een televisie, vertelde topman Pieter Zwart eerder

Op dit moment heeft het bedrijf al fysieke winkels in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht. In België heeft de keten winkels is Antwerpern, Lochristie en Zaventem.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van