Van onze partner LeasePlan

4 redenen om nu alsnóg voor een Tesla te kiezen

02 mei 2019 16:36 Aangepast: 06 mei 2019 10:19

Weinig automerken hebben zo’n magische aantrekkingskracht als Tesla. En ja, ook nu kun je nog profiteren van een zeer aantrekkelijk bijtellingstarief. LeasePlan tikte voor de jaarwisseling nog snel een voorraad Tesla’s op de kop en daar kun je nu nog van profiteren.

Sinds 1 januari 2019 zijn de bijtellingsregels voor elektrische auto’s flink aangescherpt. Zo komt het dat je voor een Tesla niet langer 4% bijtelling betaalt, maar een stuk meer. Dat zit zo: voor alle elektrische auto’s duurder dan € 50.000 gelden nu twee bijtellingscategorieën. Je betaalt nu 4% bijtelling over de cataloguswaarde tot en met € 50.000, maar voor het bedrag daarboven geldt nu een bijtellingspercentage van 22%.  

Bijna geen bijtelling!

LeasePlan heeft op de veranderende regels geanticipeerd door een flink aantal Tesla’s net vóór 2019 op kenteken te zetten. Zo profiteer je ook wanneer je dit jaar voor een Model S of X kiest van de gunstige voorwaarden van vorig jaar (4% bijtelling). Mits je tijdig besluit alsnog in die Tesla te gaan rijden natuurlijk.  Elektrisch rijden is vooruitzien. Omdat Tesla’s volledig elektrisch worden aangedreven, zijn ze behoorlijk duurzamer in gebruik dan auto’s met een fossiele verbrandingsmotor. Wie voor Tesla kiest, rijdt dus niet alleen in een van de meest vooruitstrevende, moderne en luxe auto’s van dit moment, maar doet dit ook nog eens bewust en duurzaam. 

Geen range anxiety 

Veel automobilisten durven nog niet over te stappen op elektrisch, omdat ze bang zijn om ergens te stranden met een lege batterij. Maar bij Tesla is die vrees niet gegrond. Tesla loopt qua batterijtechniek lichtjaren voor op de concurrentie en heeft een flinke range, die niet alleen genoeg is voor dagelijkse ritten, maar zelfs voor vakanties. Daarnaast zijn er steeds meer snelladers langs de Nederlandse snelweg. Na een half uur aan de lader, kun je met gemak weer een paar honderd kilometer vooruit.

Lekker luxe

Het is natuurlijk heel belangrijk dat we met z’n allen de wereld redden, maar een beetje luxe en uitstraling tellen ook mee. En laten we wel wezen: een Tesla is een beest van een auto. Wie wel eens in de rappe Model S heeft gezeten, weet dat. En de Model X met van die futuristische vleugeldeuren geeft je helemaal een luxegevoel. 

Meer weten? En even checken of die Tesla zonder bijtelling nog op voorraad is? Kijk dan snel hier en ontdek de gunstige voorwaarden. Wie nu beslist rijdt 17 mei nog met zijn nieuwe Tesla de weg op.   

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore