Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

√ó
Power off ūü§Ė

Maker mini-robots failliet ondanks 200 miljoen investering

30 april 2019 14:27 Aangepast: 30 april 2019 20:07
Beeld © Bright.nl

Anki, de fabrikant van slimme mini-robots, blijkt niet levensvatbaar. Het Amerikaanse bedrijf stopt per direct.

In negen jaar tijd wist de Amerikaanse producent van de mini-robots Cozmo en Vector harten te veroveren met zijn kleine, schattige robots. Afgelopen december bracht het bedrijf de Vector nog naar Nederland, waarmee het bedrijf een volgende stap in robotica met kunstmatige intelligentie leek te zetten.

Nu blijkt dat het bedrijf toch ophoudt met bestaan. Een grote nieuwe investering ketste op het laatste moment af, waardoor Anki-baas¬†Boris Sofman begin deze week aan het personeel moest laten weten dat het bedrijf gaat stoppen, schrijft Recode. "Ondanks onze successen hebben we alle mogelijke financi√ęle wegen onderzocht om onze toekomstige producten te bekostigen en ons platform uit te breiden", aldus het bedrijf in een verklaring.

200 miljoen dollar 

Tweehonderd medewerkers moeten¬†per direct op zoek naar een nieuwe baan. In totaal is er al meer dan 200 miljoen dollar ge√Įnvesteerd in het bedrijf, onder andere door de bekende investeerder Andreessen Horowitz. Microsoft, Amazon en Comcast zouden eerder interesse hebben gehad¬†in een overname.

Première bij Apple Event

De eerste keer dat de wereld hoorde van Anki was tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple in 2013. Ceo Sofman liet AnkiDrive zien, een racebaan waarbij de autootjes autonoom konden rijden of handmatig bestuurd werden. De auto's werden aangestuurd door het besturingssysteem van de iPhone.

Hoewel het racespel in grote speelgoedwinkels als de Toys 'R Us terecht kwam, heeft het dus niet mogen baten. Vergelijkbaar is de teloorgang van slimme huisrobot Jibo, waar ook de stekker uit werd getrokken. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore