Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrisch hovenieren

Elektrische pick-up Renault Kangoo te koop

29 april 2019 15:33

In Nederland kun je nu een elektrische Renault Kangoo kopen, maar niet bij de Renault-dealer.

Nog lang niet alle niches voor bedrijfswagens zijn voorzien van elektrische alternatieven. Als je wilt dieselen kun je alles krijgen, van een gator tot een vrachtwagen. De elektrische markt begint net een beetje op stoom te komen. Reden voor Veth Automotive om op basis van de Renault Kangoo ZE Maxi een pickup te bouwen.

De Renault Kangoo is al jaren de betaalbare kleine klusjeswagen van Renault. De Maxi-versie daarvan is een wat verlengde auto en de Z.E. is er eentje met een accu en elektromotor. Veth maakt van deze elektrische Renault een kleine pick-up, zoals je die veel ziet in gebruik van plantsoendiensten en de gemeentelijke reinigingsdienst. Gezien die weinig kilometers maken op een dag is het gelimiteerde bereik van de Kangoo ZE en de laadsnelheid geen groot probleem. 's Nachts aan de stekker, overdag is met 50 km/u gemiddeld een bereik van 260 kilometer meer dan genoeg. 

Veth Automotive verkoopt de Kangoo Pick-up vanaf 33.500 euro ex btw. Vind je de Kangoo iets te klein, dan kunnen ze ook een Nissan e-NV200 voor je ombouwen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook Ford komt met een elektrische pick-uptruck

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze elektrische pick-up heeft 800 km bereik

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore