Tech

Conflict Musk met SEC gesust: tweets Tesla-topman onder toezicht

27 april 2019 09:37 Aangepast: 27 april 2019 09:52
Beeld © ANP

Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben overeenstemming bereikt over het Twittergebruik van de Tesla-topman. Een langslepend conflict tussen de twee partijen lijkt daarmee eindelijk gesust.

Er waren al eerder afspraken over Musk's twittergedrag gemaakt, die regels worden nu verder aangescherpt, blijkt uit het schikkingsdocument van de rechtbank.

Onder curatele

Musk mag geen nieuwe informatie delen over onder meer de financiële resultaten van het bedrijf, mogelijke overnames, productieaantallen en nieuwe bedrijfstakken zonder toestemming van het juridische team van Tesla. 

De SEC zat Musk achter de broek nadat hij via Twitter aankondigde dat hij Tesla van de beurs wilde halen en zei daar ook de fondsen al voor te hebben, terwijl dat niet zo was. Later zaaide hij verwarring met een tweet over productieaantallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lacherige Musk over beurswaakhond VS: 'Ik respecteer de SEC niet'

Boetes

Musk en Tesla kregen hier boetes voor van de SEC. Ook moest Musk een aparte voorzitter aanstellen, een functie die hij er tot dan toe erbij deed. In ruil voor toezeggingen over zijn toekomstige Twittergebruik hoefde hij niet terug te treden als topman.

Volgens de SEC hield Musk zich niet aan de afspraken. De rechter gaf de Tesla-topman en de toezichthouder in eerste instantie twee weken de tijd om er onderling uit te komen. De deadline werd op verzoek van de betrokken partijen verlengd tot 25 april. Beide partijen lieten donderdag echter weten nog een aantal dagen extra nodig te hebben.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elon Musk blowt tijdens podcast, vertelt over dode paarden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van