Surfin’ USA

Apple Watch spoelt na half jaar aan op strand en werkt nog

26 april 2019 10:39 Aangepast: 26 april 2019 14:15

Surfer Robert Bainter had de hoop al opgegeven dat hij zijn op zee verloren Apple Watch ooit nog zou terugkrijgen, maar na een half jaar werd het horloge toch gevonden. De gadget bleek nog te werken.

Robert Bainter uit de Amerikaanse staat Californië gebruikt zijn Apple Watch om zijn surf-activiteiten bij te houden. Een half jaar geleden ging dat mis. Een hoge golf rukte het horloge van zijn pols. Bainter schakelde de zoekfunctie in voor zijn Apple Watch, maar helaas: hij kon de gadget niet lokaliseren en kocht een nieuwe Apple Watch.

Een andere frequente strandganger had meer succes, schrijft CNet. Een strandjutter vond de Apple Watch onlangs op zo’n vijf kilometer van de plaats waar Bainter het horloge was kwijtgeraakt. Hij nam contact op met Bainter.

Hoewel het scherm door de blootstelling aan de elementen een beetje beslagen is, werkt de Apple Watch nog prima. “Alle informatie was er nog, alle apps waren er nog”, vertelt Bainter aan de lokale nieuwszender KTLA 5. CNet noemt het horloge de ‘Robinson Crusoe onder de Apple Watches’.

Geschikt om mee te zwemmen

Hoewel de eerste Apple Watch niet goed tegen water kon, zijn de daaropvolgende uitvoeringen wel geschikt om mee te zwemmen: de horloges kunnen het water weerstaan tot een diepte van vijftig meter.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Apple Watch redt leven van bejaarde man'

Review: Apple Watch Series 4

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore