Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
3,6 miljard dollar

Webgigant Amazon verdubbelt winst

26 april 2019 05:42 Aangepast: 26 april 2019 08:28
Een distributiecentrum van Amazon. Beeld © Getty Images

De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Dat was meer dan vooraf door analisten was verwacht.

Het bedrijf dat groot werd als webwinkel, maar tegenwoordig ook steeds meer een internetbedrijf is, zag zijn nettowinst stijgen van 1,6 miljard dollar tot 3,6 miljard dollar.

De omzet steeg met 17 procent eveneens stevig, gestuwd door clouddiensten en advertentie-inkomsten. De opbrengsten kwamen uit op 59,7 miljard dollar. Dat was aan de bovenkant van de eigen verwachting.

Winstgevende clouddiensten

De webwinkelactiviteiten zijn aanmerkelijk minder winstgevend dan de clouddiensten van het bedrijf. Amazon heeft daarom flink geïnvesteerd in zijn serverparken en levert nu hoogwaardige, goedbetaalde diensten aan andere bedrijven. Ook het toegang geven tot de webwinkel aan andere winkelbedrijven is zeer rendabel.

Amazon-topman Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld. Amazon-topman Jeff Bezos is de rijkste man ter wereld.

Verwachtingen

De verwachtingen voor het tweede kwartaal waren naar de smaak van analisten wat voorzichtig. Amazon rekent op een operationele winst van 3,6 miljard dollar. Mogelijk kan dat de discussie over de investeringen weer doen oplaaien. Het aandelenkoers van het bedrijf van Jeff Bezos, de rijkste man op aarde, liet in de handel nabeurs weinig beweging zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Getest: deze magnetron van Amazon bedien je pratend

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore