Smartphones

Getest: Oppo-telefoons met 'haaienvin' als camera

26 april 2019 06:02 Aangepast: 26 april 2019 13:25
Beeld © Bright

Het Chinese merk Oppo lanceert twee nieuwe smartphones met uitschuivende selfiecamera's, die lijken op een haaienvin. Bright probeerde de Oppo Reno en de Reno 10x Zoom al even.

Oppo, de nummer 4 op de wereldwijde smartphone-markt, brengt twee nieuwe smartphones op de markt in Nederland: de Oppo Reno (499 euro) en de Reno 10x Zoom (799 euro). Net als voorganger Oppo Find X hebben de nieuwe toestellen een selfiecamera die in de behuizing zit en die voor gebruik naar boven schuift. De uitschuivende frontcamera heeft bij de nieuwe smartphones een vorm die lijkt op een haaienvin. Hij schuift overigens op tijd weer in als je de telefoon laat vallen.

Doordat de selfiecamera in de behuizing verstopt zit, hebben de Oppo-telefoons een voorkant die bijna helemaal uit scherm bestaat. In de 'haaienvin' zit naast de frontcamera ook de speaker en de flits. Aan de achterkant maakt de hoofdcamera met 48 megapixels.

De Oppo Reno 10x Zoom is het duurdere model, vanwege een extra cameralens waarmee volgens Oppo tien keer is in te zoomen zonder kwaliteitsverlies. De Huawei P30 Pro biedt een soortgelijke mogelijkheid. Andere concurrenten voor Oppo in deze prijsklasse zijn de Xiaomi Mi 9 en de aankomende OnePlus 7 Pro. De Oppo Reno is vanaf 10 mei te koop in Nederland, de Reno 10x Zoom volgt begin juni.

Bekijk onze eerste indruk. Meer smartphone-reviews? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Raad het geluid en maak kans op een Bright-shirt

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook;

Oppo lanceert telefoon met schuine popup-camera in Nederland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van