Opvouwbare telefoon

'Kier onder scherm boosdoener bij Samsung Galaxy Fold'

24 april 2019 17:59 Aangepast: 24 april 2019 19:06
Beeld © Ifixit

Reparatiesite iFixit heeft de mogelijke boosdoener van de problemen van de Samsung Galaxy Fold gevonden: gaatjes en kiertjes.

De opvouwbare Samsung Galaxy Fold heeft een valse start gemaakt. De lancering van de telefoon is deze week tot nader order uitgesteld, nadat bleek dat de toestellen soms al na een dag kapot gingen. Ook alle review-exemplaren zijn door Samsung teruggevraagd, maar reparatiesite iFixit wist de opvouwbare telefoon nog op tijd uit elkaar te halen.

iFixit hoefde de telefoon niet eens open te schroeven om de mogelijke boosdoener van de problemen te vinden. In opengeklapte modus zit er in het midden van het scherm onderaan de vouw namelijk een opening van 7 millimeter. "Deze kier van 7 millimeter lijkt geen groot probleem, maar het scherm blijft zo ontbloot. Als iets per ongelijk naar binnen glipt, gaat het scherm op zwart (oeps)", schrijf iFixit.

Kwetsbaar ontwerp

Hoewel de grootste kier bedekt is als de telefoon is dichtgeklapt, lopen er ook langs de rug van de telefoon twee relatief grote openingen. Minder kwetsbaar, maar nog steeds kwetsbaar voor vuil dat in het gevoelige binnenwerk kan komen.

"Het is even geleden dat we een telefoon hebben gezien met zoveel kieren, omdat de industrie de laatste jaren juist stopte met bewegende onderdelen en koos voor verzegelde 'plakken'. Het wordt interessant om te zien hoe toekomstige vouwbare ontwerpen deze zwakke punten het hoofd bieden", stelt iFixit.

Onderzoek

Samsung doet nog onderzoek naar waarom verschillende recensie-exemplaren van de Galaxy Fold zo snel kapot gingen. Het bedrijf zei rekening te houden met klappen op de boven- en onderkant van het scharnier. Ook zouden er 'substanties' zijn gevonden in enkele exemplaren, die invloed hadden op de werking van het scherm.

Bovendien hadden sommige journalisten de plastic bovenlaag van de Galaxy Fold gehaald. Bij normale telefoons met een glazen scherm is dat een gangbare handeling, bij de Fold met zijn plastic scherm is dat desastreus.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Floppende Galaxy Fold is een pr-nachtmerrie voor Samsung'

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: Nachtmerrie dreigt voor Samsung rond Galaxy Fold

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore