Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Gloednieuw en duurder

'Apple komt binnen jaar met twee nieuwe AirPods-versies'

24 april 2019 15:27 Aangepast: 24 april 2019 15:34

Apple zou binnen een jaar met twee nieuwe AirPods-modellen komen: een kleine update en een compleet nieuw ontwerp.

Dat zegt de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac. Volgens Kuo komt Apple met twee nieuwe AirPods-modellen die tussen het vierde kwartaal van 2019 en het eerste kwartaal van 2020 zouden moeten verschijnen. Eén van die modellen is een kleine update op de huidige AirPods, die onlangs ook al een kleine update kregen. De AirPods koppelen nu sneller met apparaten en er is een draadloos oplaaddoosje beschikbaar.

Het tweede model is boeiender: volgens Kuo komt Apple met volledig nieuwe AirPods met een nieuw ontwerp. Wat er precies nieuw is, maakt Kuo helaas nog niet duidelijk.

Noise cancelling

Woensdag kwam de Taiwanese krant Digitimes met een eigen gerucht rond de nieuwe AirPods, wel met meer details. De volledig nieuwe AirPods krijgen noise cancelling, zeggen de bronnen van Digitimes. Dat gerucht gaat al langer.

Het zou wel ingewikkeld zijn om active noise cancellation toe te passen in oordopjes. Meestal wordt de technologie gebruikt in koptelefoons, waar meer ruimte is om elektromagnetische storingen te vermijden en om microfoons te spreiden. Bij active noise cancellation luisteren koptelefoons naar het omgevingsgeluid en produceren een soort 'tegengeluid' om herrie te laten verdwijnen.

Duurder

De nieuwe AirPods worden volgens Digitimes waarschijnlijk duurder. Ook Kuo noemt een hogere prijs. De AirPods die een kleinere update krijgen, blijven volgens Kuo even duur als het huidige model. Die kost 179 euro, of 229 euro met een draadloos laadbaar doosje.

Onlangs bleek nog dat Apple dankzij zijn AirPods met afstand de grootste verkoper van draadloze koptelefoons is.

Meer tech-video's? Volg het Bright YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore