Van onze partner HUAWEI

Tot 50x inzoomen met je smartphone

27 april 2019 08:45 Aangepast: 13 mei 2019 17:03

De koning van het zoomen: de nieuwe HUAWEI P30 Pro. Je kunt er tot tot tien keer optisch mee zoomen, zonder kwaliteitsverlies. Bram legt uit hoe het werkt én hij laat zien waarbij het goed van pas komt.

Optisch zoomen betekent dat je inzoomt, zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de foto. Op de meeste telefoons kan dit tot twee keer, maar met de nieuwe HUAWEI P30 Pro kan dit vijf keer. Dat komt door het gebruik van meerdere lenzen en een speciale periscooplens. Daarnaast kan de smartphone tot tien keer ‘hybride’ zoomen, waarbij hij slim gebruik maakt van zijn 40 MP lens om die optische zoom te verdubbelen. Door optische beeldstabilisatie en Artifical Intelligence beeldstabilisatie, heb je bovendien altijd scherp en stabiel beeld. 

Leuk voor mooie foto’s tijdens Koningsdag, maar het werkt ook bij video. Hier gaat het vaak wel gepaard met wat kwaliteitsverlies – het werkt bij fotografie nou eenmaal beter dan bij video – maar het is alsnog handig. Bijvoorbeeld als er aan de overkant honderden mensen in oranje pakjes staan en jij wil onderscheiden wie wie is. Naast optisch zoomen, kun je natuurlijk ook digitaal zoomen. Hierbij gaan wel pixels verloren, maar zo kun je tot vijftig (!) keer inzoomen. Zo ver kunnen kijken met je smartphone: dat is een wonder.   

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore