Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuwe aandrijving

Tesla Model S en X krijgen groter bereik met dezelfde accu

24 april 2019 12:04
Beeld © ANP

De Tesla Model S en Model X krijgen dankzij een nieuwe aandrijving een 10 procent groter bereik met dezelfde accu.

Tesla belooft voor de Model S een actieradius van 595 kilometer en voor de Model X 523 kilometer. Voor die toename van 10 procent in bereik gebruiken de auto's dezelfde 100 kW-accu die al een aantal jaar in de duurdere uitvoeringen wagens van Tesla zit.

Het nieuwe aandrijfsysteem is volgens Tesla zuiniger en kan daarom zonder verlies van prestatie toch een hoger bereik bieden. Ook hebben de wagens nieuwe adaptieve schokdempers die de luchtweerstand verlagen en de rit comfortabeler zouden moeten maken.

Betrouwbare actieradius

Tesla spreekt van de actieradius zoals vastgesteld door de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA). De EPA gebruikt strengere methoden dan het Europese agentschap, waardoor de EPA-uitslagen van Tesla tot nu toe ook in de praktijk bleken te gelden. Indrukwekkend, want veel concurrenten blijven nog altijd onder de EPA-drempel van 300 mijl (482 kilometer), terwijl de Model S nu op 370 mijl zit.

De nieuwe uitvoeringen van de Model S en X kunnen ook tot twee keer sneller opgeladen worden bij de Tesla Supercharger-snelladers. Bij de nieuwe V3-laders kunnen de auto's met 200 kW worden opgeladen, goed voor een 50 procent snellere laadtijd. Bij V2-laders kunnen de wagens laden op 145 kW. Het snelst laadt nog steeds de Model 3, die bij V3-laders met 250 kW kan laden. De nieuwe uitvoeringen van de Model S en X zijn vanaf woensdag te bestellen.

Volgend jaar nieuwe, duurzamere accu

Tesla werkt ook aan een nieuwe accu voor zijn auto's, die 1 miljoen mijl (1,6 miljoen kilometer) goed moet blijven. De nieuwe batterij moet volgens Tesla-topman Elon Musk volgend jaar klaar zijn. Daarmee pakt Musk naar eigen zeggen het minst duurzame deel van zijn auto's aan.

Huidige Telsa-auto's en hun aandrijfsysteem worden volgens Musk namelijk al gemaakt en getest voor voor een levensduur van 1 miljoen mijl. Musk zei onlangs nog dat de huidige batterij van de Model 3 een levensduur van 300.000 tot 500.000 mijl heeft, terwijl de wagen zelf voor 1 miljoen mijl goed moet blijven.

Meer video's over elektrische auto's? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tesla-ceo Elon Musk: over twee jaar eerste auto zonder stuur

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore