Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
10x zoomen

Oppo lanceert telefoon met schuine popup-camera in Nederland

24 april 2019 15:40 Aangepast: 25 april 2019 18:58
Beeld © Bright

Het Chinese smartphonemerk Oppo brengt drie nieuwe smartphones in Nederland op de markt. Vanaf 499 euro heb je al een toestel met een uitschuivende camera.

Na de Chinese aankondiging eerder deze maand, heeft het Chinese merk Oppo nu alle details en de Nederlandse prijzen van zijn nieuwe Reno-smartphones gepresenteerd. Oppo heeft drie variaties van de Reno gepresenteerd: de Reno 5G (899 euro), Reno 10x Zoom (799 euro, vanaf begin juni) en de gewone Reno (499 euro, vanaf 10 mei). De laatste twee komen in Nederland op de markt. In Zwitserland is de 5G-versie binnenkort ook te koop, in Nederland niet vanwege het ontbreken van een 5G-netwerk.

Het design van de Reno is opvallend: doordat de voorcamera (selfiecamera) verborgen is in het scherm en alleen naar boven schuift wanneer het nodig is, heeft de voorkant van de telefoon vrijwel geen schermranden. In de 'haaienvin' zit naast de selfiecamera ook de speaker en de flits verstopt. Aan de achterkant schiet de hoofdcamera met 48 megapixels.

Volgens Oppo is het popup-mechanisme betrouwbaar en gaat het niet snel kapot: in een testlab is het 200.000 keer op en neer gegaan zonder te breken.

Zoomen

De duurdere Oppo 10x Zoom heeft een extra cameralens waarmee volgens Oppo 10 keer kan worden ingezoomd zonder verlies van kwaliteit. De Huawei P30 Pro biedt dezelfde mogelijkheid

Ook is de belofte van Oppo om in zeer donkere omstandigheden betere foto's te maken dan dat men met het oog kan zien.

Opladen

Alle varianten hebben VOOC 3 als snelladen. Dit is de razendsnelle oplaadtechniek van Oppo waarmee een telefoon via 20 W in mum van tijd weer vol is. In 30 minuten is de accu alweer van 0 naar 75 procent. Wel beschikt geen enkele Reno over draadloos opladen.

Oppo wordt met deze smartphone een concurrent voor de Huawei P30, de Xiaomi Mi 9 en de aankomende OnePlus 7 Pro. Al deze telefoons kosten tussen de 500 en 800 euro en zitten daarmee net onder de vlaggenschepen van iPhone, Samsung Galaxy en Huawei P30 Pro.

Volg Bright ook op YouTube voor meer smartphone-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore