Prioritypt

'Apple wil defecte MacBook-toetsenborden in 1 dag repareren'

24 april 2019 12:09 Aangepast: 24 april 2019 12:39

Apple heeft zijn winkelpersoneel opgedragen om het repareren van defecte MacBook-toetsenborden de hoogste prioriteit te geven. Kapotte toetsenborden van MacBooks zouden voortaan de volgende dag gefixt moeten zijn.

Apple-gebruikers blijven problemen hebben met de toetsenborden van de MacBook, MacBook Pro en MacBook Air. Zelfs nieuwe modellen met een membraan rond het geplaagde mechaniek blijven vastlopen van stofjes en kruimeltjes. Apple maakte in maart al voor de tweede keer excuses voor de problemen, waar volgens Apple "een klein aantal gebruikers" last van heeft.

Het bedrijf geeft het oplossen van de problemen nu een hoge prioriteit. Personeel van Apple Stores moet ervoor zorgen dat de meeste keyboard-gerelateerde problemen in de winkel verholpen worden, en klanten moeten hun MacBook de volgende dag alweer terugkrijgen. Dat zegt Apple in een interne memo, in handen van MacRumors. Apple voorziet de winkels van extra onderdelen om aan de vraag van klanten te kunnen voldoen.

Gratis reparatieprogramma

Apple heeft een gratis reparatieprogramma voor alle recente MacBooks die problemen hebben met het zogenoemde vlindermechaniek. Door dat mechaniek hebben MacBooks vanaf 2015 iets grotere, plattere toetsen met een kortere toetsaanslag. Het mechaniek blijkt echter zeer kwetsbaar voor stofjes, kruimels, zand en meer. De toetsen zijn vrijwel onmogelijk te verwijderen zonder schade, wat schoonmaken moeilijk maakt.

In de praktijk moet Apple daarom vaak het volledige toetsenbord vervangen, inclusief trackpad en aluminium behuizing. Dat kan zeker als onderdelen niet op voorraad zijn al snel enkele werkdagen duren.

Perslucht

Zelf raadt Apple klanten aan om haperende toetsenborden met een bus perslucht onder handen te nemen. Een lapmiddel, want vroeg of laat blijft er bij veel MacBooks een toets onherroepelijk hangen. Het is niet bekend of Apple van plan is op korte termijn met volledig nieuwe MacBooks te komen, zonder toetsenbordproblemen.

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Apple zegt weer sorry voor problemen met toetsenborden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore