Ga naar de inhoud
Wing

Nu ook toestemming voor dronebezorging Google-zuster in VS

De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA heeft het Google-zusterbedrijf Wing toestemming gegeven om een commerciële bezorgdienst met drones te beginnen.

Het is voor het eerst dat de Federal Aviation Administration (FAA) toestemming geeft aan een dronebezorgdienst, meldt Bloomberg. Wing is van plan om binnen enkele maanden te beginnen met een bezorgdienst in twee plaatsen in de staat Virginia: Blacksburg en Christiansburg.

Wing zal daar producten van lokale winkels gaan bezorgen. De komende maanden gaat het dronebedrijf op zoek naar middenstanders in de twee plaatsen die gebruik willen maken van de bezorgdienst.

Canberra en Helsinki

De FAA is de tweede toezichthouder die groen licht geeft voor commerciële vluchten door Wing. Eerder deze maand gaf Australische luchtvaartautoriteit CASA Wing ook al toestemming voor de lancering van een commerciële dronebezorgdienst.

In Australië bezorgt Wing in de buitenwijken in het noorden van de federale hoofdstad Canberra. Het gaat daarbij om bestellingen van zaken als koffie, ijsjes en medicijnen. Sinds december afgelopen jaar voert Wing daarnaast proefvluchten uit in het Finse Helsinki.

Kleine luchtvaartmaatschappij

Het was niet eenvoudig voor Wing om een vergunning te krijgen in de VS. Zo mag een dronebestuurder het apparaat bij een commerciële vlucht volgens de Amerikaanse regelgeving niet uit het oog verliezen.

De regels waaraan Wing moest voldoen om de vergunning te krijgen, zijn volgens Bloomberg vergelijkbaar met de vereisten waaraan kleine luchtvaartmaatschappijen in de VS moeten voldoen.

Google-zusterbedrijf
Lees ook:
Google-zusterbedrijf mag bezorgdienst met drones lanceren