Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

√ó
'Microwave ūüćŅ'

Getest: deze magnetron van Amazon bedien je pratend

23 april 2019 19:48 Aangepast: 23 april 2019 20:27
Beeld © Bright

De AmazonBasics Microwave stuur je aan met spraakopdrachten. Bram vindt de Amazon-magnetron 'de leukste gadget van het jaar' en hij kost maar 60 dollar, maar je moet hem absoluut niet kopen.

Amazon brengt steeds meer eigen 'slimme' producten op de markt. De Echo-speakers van het bedrijf zijn al erg populair, maar nu is er ook de AmazonBasics Microwave, die net als de speakers werkt met de spraakassistent Alexa. Je kunt dus zeggen: 'Alexa, microwave for one minute', en hij doet het. Maar is de Amazon-magnetron een aanrader? Bekijk de videoreview van Bright:

Parate kennis

Je magnetron bedienen door te praten klinkt gek en onnodig, maar er zijn wel een paar handigheden. De magnetron heeft namelijk parate kennis. Zo kan je zeggen dat je koffie verwarmd moet worden. Of dat een aardappel moet worden gekookt of brood moet worden ontdooid.

Het leukste is de spraakopdracht "microwave popcorn". Daarna geef je het aantal ounces en gaat de magnetron aan de slag. Het is in Amerika zelfs mogelijk om automatisch popcorn bij te bestellen, omdat de magnetron weet hoeveel je al hebt geconsumeerd. Hij spreekt dus nog geen Nederlands, maar je kan ook zeggen "Microwave for x minutes on full power" of gewoon de knopjes gebruiken.

Als het dan werkt, voelt het wel magisch. Het effect van een magnetron is groter dan een lampje aan- of uitzetten, omdat dit een groot ding is dat fysiek gaat draaien en herrie maken. Het begint al aardig op een robot te lijken die je commandeert. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten: 59,99 dollar.

Absoluut niet kopen

Toch moet je deze magnetron absoluut niet kopen. Ten eerste is het een beetje dom om iets te besturen met je stem terwijl je er toch naar toe moet lopen. Je moet de popcorn namelijk in de magnetron leggen.

Daarbij is het installeren van dit apparaat echt om te huilen. Het heeft me denk ik bij elkaar opgeteld 6 uur gekost om ‚Äėm aan de gang te krijgen. Het probleem was uiteindelijk dat ik een Nederlands account had en je hem alleen met een Amerikaans account kon instellen. Na vele belletjes lukte het toch, maar toen was het geluk al zo uit mijn leven verdwenen dat er geen juich meer vanaf kon.

Geen Nederlands

Ik riep het ook wel een beetje op mezelf af, want de magnetron is nog niet te koop in Nederland. Zelfs nog helemaal niet in Europa. Je moet hem uit Amerika laten overvliegen en ook nog een omvormer kopen om de magnetron op het Nederlandse stroomnet aan te kunnen sluiten. Al met al kostte de 60 dollar microwave meer dan 250 dollar.

Alexa spreekt nog niet eens Nederlands, dus ik vrees dat het nog wel even gaat duren voordat je de magnetron hier kan bestellen.

Maar het apparaat laat wel goed het plan van Amazon zien: het bedrijf wil zoveel mogelijk apparaten zelf maken en aan zijn slimme assistent Alexa verbinden. Zodat uiteindelijk je hele huis Alexa wordt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ikea's eerste Sonos-speakers zijn ook tafellamp en boekenplank

Deze robotstofzuiger luister naar commando's:

Meer gadgetvideo's? Abonneer op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore