Tech

Paint verdwijnt toch niet uit Windows 10

23 april 2019 14:41 Aangepast: 23 april 2019 15:00

Het teken- en plaatjesbewerkprogramma Microsoft Paint blijft voorlopig onderdeel van Windows 10. Microsoft ziet af van het plan om het bekende programma te verwijderen na een update.

Eind 2017 was er paniek: voor het eerst sinds 1985 zou het tekenprogramma MS Paint niet meer onderdeel gaan uitmaken van Windows. Na vele steunbetuigingen besloot Microsoft het programma beschikbaar te houden. Gebruikers zouden Paint na het verwijderen ergens in 2019  zelf kunnen downloaden in de Microsoft Store. Maar zelfs dat lijkt niet meer nodig.

Ondanks dat huidige gebruikers van Paint al maanden worden gewaarschuwd voor het verdwijnen van het programma, blijft de tekensoftware nu toch onderdeel van de standaard programma's in de aankomende Windows 10-update (versie 1903). Dat laat Microsoft-manager Brandon LeBlanc weten via Twitter.

Ook Paint 3D

De waarschuwingen zijn inmiddels ook verdwenen. Microsoft heeft de meeste functies van Paint al verwerkt in de opvolger Paint, genaamd Paint 3D. Het lijkt er dus op dat Microsoft voorlopig standaard twee tekenprogramma's meelevert met Windows.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore