Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Testexemplaren

'Samsung haalt alle reviewmodellen Galaxy Fold terug'

23 april 2019 12:45 Aangepast: 23 april 2019 12:58
Beeld © Steve Kovach

Nadat de lanceerdatum van de opvouwbare Samsung-telefoon Galaxy Fold maandag werd uitgesteld, wil het bedrijf nu ook alle testexemplaren van journalisten terughalen.

Een anonieme bron laat aan persbureau Reuters weten dat Samsung alle testmodellen van journalisten aan het terugvragen is. Het bedrijf wil alle schermen onderzoeken. Meerdere exemplaren van de Fold waren gedeeltelijk of volledig onbruikbaar geworden na één dag testen. Vooral het scherm van de Fold bleek snel kapot te gaan.

Samsung zelf wil niet reageren op het verhaal. Gisteren kwam het bedrijf met de verklaring dat de lanceerdatum van 26 april in de Verenigde Staten vooruit wordt geschoven voor onbepaalde tijd. In een mail naar klanten zegt de fabrikant binnen twee weken met een nieuwe datum te komen. In Nederland zou de telefoon op 3 mei uitkomen, maar die datum wordt ook niet gehaald.

Pr-drama of nog op tijd?

De problemen rondom de Galaxy Fold lijken Samsung een nieuw pr-drama op te leveren. In 2016 ontploften meerdere Note 7-smartphones van Samsung, waarna het Zuid-Koreaanse bedrijf alle verkochte exemplaren moest terugroepen.

Een anonieme Samsung-medewerker blijft tegenover Reuters positief: "We hebben nu nog de mogelijkheid om dit probleem op te lossen voordat we de telefoons aan de massa verkopen."

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van