Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Met 5G en 'baanbrekend scherm'

Naast OnePlus 7 wordt ook OnePlus 7 Pro gepresenteerd

22 april 2019 20:58 Aangepast: 23 april 2019 10:00

OnePlus gaat voor het eerst twee modellen presenteren. Naast de OnePlus 7 komt er ook een OnePlus 7 Pro uit.

OnePlus breekt met de traditie om elk half jaar één nieuwe telefoon presenteren. In plaats daarvan wordt binnenkort niet alleen de OnePlus 7 gepresenteerd, maar ook de OnePlus 7 Pro. Dat zegt ceo Pete Lau tegen techsite The Verge.

Een prijs is nog niet genoemd, maar volgens The Verge zal het rond de prijs van de topmodellen van Samsung, Huawei en Apple liggen. Deze telefoon starten allemaal rond de 1000 euro. OnePlus meet zich hiermee voor het eerst qua prijs met de topmodellen; de huidige OnePlus 6T kost slechts 559 euro. De nieuwe telefoons worden halverwege mei verwacht.

'Baanbrekend scherm'

Lau laat weten dat de OnePlus 7 Pro een 5G-antenne heeft en 'een volledig nieuw scherm dat je eerst moet zien voordat je het gelooft'. Het zou 'super-smooth en kraakhelder' zijn. Er wordt volgens hem door OnePlus drie keer zoveel uitgegeven aan het scherm van de 7 Pro dan aan de huidige 6T. "De eerste keer dat ik het zag, stond ik perplex."

Schets van OnePlus 7 Schets van OnePlus 7

Het gerucht gaat dat het scherm 90Hz heeft. Dat betekent dat het scherm 90 keer per seconde ververst. Dit moet zorgen voor een perfecte videokijk-ervaring en voor voordelen tijdens het gamen. Alleen game-gerichte smartphones zoals de Razer-telefoon hebben een hogere ververssnelheid.

Ook wordt er gezegd dat de 7 Pro een pop-up selfiecamera heeft, die uit het scherm schiet bij gezichtsherkenning en het maken van een foto.

Naar Nederland?

Het is maar de vraag of de OnePlus 7 Pro ook in Nederland uit gaat komen. Aan een 5G-antenne in een telefoon heb je in Nederland niks, omdat er nauwelijks begonnen is met het aanleggen van een 5G-netwerk. Het gaat naar verwachting nog jaren duren voordat er een dekkend 5G-netwerk is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore