Te veel problemen

Samsung stelt opvouwbare telefoon uit voor onbepaalde tijd

22 april 2019 19:43 Aangepast: 22 april 2019 19:55

Samsung heeft zojuist aangekondigd dat het de Galaxy Fold voorlopig nog niet op de markt brengt. Het bedrijf wil eerst onderzoeken waarom een aantal testexemplaren snel kapot ging.

In een statement heeft Samsung laten weten voorlopig niet de opvouwbare Samsung Galaxy Fold in de winkel te leggen. "Onze planning is om in de komende weken een [nieuwe] lanceerdatum bekend te maken", aldus het statement, te lezen op de site van CNBC. Samsung zegt extra te investeren in het verbeteren van de sterkte van het scherm.

Dat betekent dat de telefoon dus niet op vrijdag 26 april in Amerika verkrijgbaar is en niet vanaf 3 mei in Nederland.

Schermproblemen

De actie van Samsung volgt op de problemen waar verschillende journalisten op stuitten: het scherm ging binnen een paar dagen kapot. Bij sommigen lag dat aan het verwijderen van een folie op het scherm dat leek op een beschermingsfolie, bij anderen lag het aan fouten in de vouw of in het scharnier van de telefoon.

Eerder vandaag werden al twee Chinese evenementen geannuleerd waarop de Fold aan het publiek getoond zou worden.

De problemen omtrent de Fold doen denken aan het pr-drama van Samsung met de smartphone Galaxy Note 7. In 2016 vlogen meerdere exemplaren spontaan in de brand, omdat er een te grote accu in de toestellen was gestopt. Uiteindelijk riep Samsung alle toestellen terug, wat voor miljarden aan gemiste inkomsten zorgde.

De eerste?

Samsung zou het eerste bedrijf zijn geweest dat een opvouwbare telefoon officieel op de markt bracht, maar dat is nu niet meer zeker. Huawei heeft de opvouwbare Mate X al aangekondigd. Hiervoor is nog geen lanceerdatum genoemd, enkel de belofte om 'later in 2019' te verschijnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van