Tech

Onderzoek naar Tesla die spontaan in vlammen opgaat in Shanghai

22 april 2019 14:40 Aangepast: 22 april 2019 14:55
Beeld © ANP

Tesla doet onderzoek naar een autobrand in Shanghai. Sinds gisteren gaat er op social media een video rond van een Tesla Model S die in vlammen opgaat in een parkeergarage in China.

In reactie daarop heeft Tesla een team onderzoekers naar de Chinese stad gestuurd. Ook wordt er contact gehouden met de lokale overheid. Op Chinese sociale media laat Tesla weten dat er voorzover bekend geen gewonden zijn gevallen bij de brand.

Er leek ook niemand in de buurt te zijn. De auto stond geparkeerd in een garage toen er opeens veel rook onder de wagen vandaag kwam. Nog geen tien seconden later slaan er felle vlammen uit en staat de auto in brand.

Bekijk hieronder de beelden van de brand

Elektrische auto's in brand

Waardoor de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, dat wordt nog onderzocht. Er zijn al langer zorgen over de veiligheid van elektrische voertuigen.

Volgens persbureau Reuters zijn er in de afgelopen 6 jaar minimaal 14 Tesla's in brand gevlogen. Meestal gebeurde dat na een botsing. Volgens de automaker is de kans dat er in haar elektrische wagens brand uitbreekt, ongeveer tien keer kleiner dan in een normale auto.

Kwartaalcijfers zijn onderweg

Vandaag organiseert Tesla een investeerdersdag. Die focust voornamelijk op de technologie voor zelfrijdende voertuigen die het bedrijf ontwikkelt. 

Later deze week komen de kwartaalcijfers van Tesla. Volgens analisten zouden die wel eens niet zo goed uit kunnen vallen. Eerder deze maand was duidelijk dat de bezorging van nieuwe auto's tegenviel en aandelen zijn minder waard geworden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van