Tech

Amazon en Google leggen ruzie gedeeltelijk bij

19 april 2019 17:14 Aangepast: 19 april 2019 18:48

Amazon en Google roken de vredespijp. De twee bedrijven stoppen met de boycot van elkaars videodiensten.

Daardoor zijn de officiële YouTube-apps binnenkort weer beschikbaar via Amazons Fire TV en wordt het ook mogelijk om via de Chromecast te kijken naar Amazons videodienst Prime Video. Dat hebben de twee bedrijven bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

De YouTube-apps waren ruim een jaar lang niet beschikbaar op Fire TV. Wanneer de YouTube-apps precies terugkeren op Fire TV is niet helemaal duidelijk. In de komende maanden moet eerst de gewone YouTube-app weer op Fire TV uitkomen. Later volgen YouTube Kids en de abonneedienst YouTube Premium.

Andere geschillen

De nieuwe afspraken maken geen einde aan de andere geschillen tussen Amazon en Google. Zo stopte Amazon vorig jaar met de verkoop van de Google Home-speakers (een concurrent van de eigen Echo-speakers) en nieuwe apparaten van Nest, een zusterbedrijf van Google. Eind vorig jaar begon Amazon wel weer met de verkoop van de Chromecast van Google.

Daarnaast is YouTube sinds eind 2017 niet meer beschikbaar op de Echo Show, het slimme scherm van Amazon. Volgens Google schendt de Echo Show de gebruiksvoorwaarden van YouTube, onder meer door advertenties te omzeilen. Voorlopig keert YouTube niet terug op de Echo Show.

Een betrokkene verklaart tegenover The Verge wel dat de twee bedrijven in gesprek blijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Luister naar de Bright Update en de Bright Podcast

Review: Google Home Hub, slimme speaker met scherm

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`