Sad

HBO niet blij met Game of Thrones-tweet van Trump

19 april 2019 12:19 Aangepast: 19 april 2019 12:19

Donald Trump heeft een tweet geplaatst met een afbeelding die sterk doet denken aan Game of Thrones. Tv-zender HBO is daar niet van gediend.

Met de afbeelding 'viert' Trump de uitkomst van het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, en kapittelt hij zijn politieke tegenstanders voor wie het volgens de president nu 'game over' is.

Het gebruikte lettertype is overgenomen van Game of Thrones. Tv-zender HBO, dat de serie uitzendt, is daar niet blij mee. "We begrijpen het enthousiasme over Game of Thrones, zeker nu er een nieuw seizoen is, maar we geven er de voorkeur aan dat ons intellectuele eigendom niet wordt gebruikt voor politieke doeleinden", verklaart een woordvoerder van het bedrijf tegenover CNBC.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Trump in een tweet gebruikmaakt van het Game of Thrones-lettertype in een afbeelding die ook de sfeer van de serie uitademt. Eind vorig jaar plaatste de president een afbeelding waarin hij sancties voor Iran aankondigde, met de tekst 'Sanctions are coming' - een verwijzing naar de populaire slogan 'Winter is coming'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Game of Thrones 54 miljoen keer illegaal gedownload in 24 uur'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van