Sociale media

Instagram overweegt aantal likes te verbergen

19 april 2019 10:30 Aangepast: 19 april 2019 13:35
Beeld © ANP

Instagram kijkt naar de mogelijkheid om het aantal likes te verbergen. Alleen degene die een foto plaatst, zou deze informatie nog te zien krijgen.

Dat ontdekte app-onderzoeker Jane Wong, die regelmatig nieuwe, nog niet gelanceerde features van sociale media opspoort. Met de nieuwe functionaliteit wil Instagram dat “je volgers aandacht hebben voor wat je deelt, niet voor hoeveel likes je berichten krijgen”.

Of Instagram de nieuwe feature daadwerkelijk gaat toevoegen aan zijn app, is onduidelijk. Tegenover The Verge laat een woordvoerder van Instagram weten dat de fotodienst op dit moment geen testen uitvoert met de mogelijkheid om likes te verbergen. “Maar we denken wel altijd na over nieuwe manieren om de druk op Instagram weg te nemen.”

Brits like-verbod

Eerder deze week werd bekend dat de Britse datawaakhond ICO een gedragscode voorstelt die sociale media verplicht om de like-functie voor kinderen onder de 18 jaar uit te schakelen. Een like-verbod zou sociale media minder verslavend moeten maken.

De gedragscode is nog niet definitief. Tot eind mei kunnen belanghebbenden nog hun mening geven. Het is de bedoeling dat de regels volgend jaar van kracht worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Sociale media moeten like-functie uitzetten voor pubers'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Raad het geluid en maak kans op een Bright-shirt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van