Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Verbaasd

Maarten Baas verbaasde weer op designbeurs Milaan

25 april 2019 13:11

Op Gummbah-waardige wijze zette designer Maarten Baas de designwereld tijdens de meubelbeurs van Milaan te kakken.

Maarten Baas heeft het weer geflikt. Hij was ook dit jaar op de meubelbeurs in Milaan de showroom met een wachtrij van twee uur. Terwijl hij bezoekers inclusief de beurs als fenomeen voor gek zette. De man wiens filmpje, waarin hij een kerstboom de versnipperaar in gooit, met ongeveer iedereen gedeeld werd, deed het weer.

Bezoekers leenden zich enthousiast voor een beetje propaganda voor Maarten Baas en vonden het prima dat hij de draak met hen stak. Prominenten en plebs staken hun hoofd door het linnen tasje en lieten zich er nog mee fotograferen ook. Grap is dat die linnen tasjes ieder jaar de collectors items van de beurs zijn, waarmee je kunt laten zien dat je erbij was. Maar deze keer staat dat er ook letterlijk op. “I was there I think it was not my cup of tea”.

Video-installatie

Op Gummbah-achtige wijze hield Baas de designwereld een spiegel voor. Dat deed hij in de video-installatie I think therefore I was. In een gewelf onder het centraal station van Milaan waren honderden quotes met “I think” te horen. Wat je daarvan moet denken, was precies waar het om draaide. Alle mogelijke negatieve reacties drukte hij alvast de kop in met een opschrift op een linnen tasje: “I think last year was better”. Of: “I think it was not design but a kind of art installation or so, I mean it’s a design week, no?”

Het grootste cynisme zat in zijn Bar Baas. Baas kleurde zijn favoriete Italiaanse restaurant roze en zette zo de beroemde Bar Basso waar traditioneel de grote deals gemaakt worden te kijk. Het is op het randje, het schuurt, en dat is precies waar deze Dutch designer goed in is. Wat hij ook doet, doet hij met cynische humor en altijd praktisch. Hij kon in ieder geval elke avond eten in z’n favoriete restaurant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore