Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Sono Motors

Auto met zonnepanelen wordt in Zweden gebouwd

19 april 2019 21:44

De Sono Motors Sion, een nieuwe auto met zonnepanelen aan de buitenkant, zal in de Saab-fabriek in Zweden worden gebouwd.

Wie de afgelopen jaren door Trollhättan gereden is, zag het skelet van wat ooit het trotse thuis van het automerk Saab was. Nadat Victor Muller het merk nog tot een laatste stuiptrekking had verleid, was het stil in het plaatsje dat jaren geleefd had op het bouwen van de eigenzinnige Zweedse auto's.

Maar er is hoop voor de Zweden, want de sympathieke Duitse startup Sono Motors gaat de Sion bouwen in de oude fabriek van Saab. Er worden 260.000 stuks over een periode van 8 jaar gebouwd. 

Sion had verwacht eind dit jaar de eerste auto's te kunnen leveren, maar dat wordt een jaar later. In de tweede helft kun je de elektrische auto voor het eerst verwachten. 

De Sion wordt een van de eerste echt betaalbare elektrische auto's. Met een vanaf prijs van 25.500 euro inclusief de accu. Met de bijbehorende app kun je je auto delen met anderen om wat van de aanschafprijs terug te verdienen.

De zonnepanelen op alle flanken van de auto zorgen voor een bonus van 34 kilometer per dag als het mooi weer is. Het officiële bereik is 255 kilometer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische auto op zonne-energie heeft definitief ontwerp

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore