Tech

'Goedkopere Nintendo Switch verschijnt dit najaar'

18 april 2019 12:25 Aangepast: 18 april 2019 13:05

Nintendo zou dit najaar een kleinere en goedkopere versie van de Switch-spelcomputer uitbrengen, die meer gericht is op draagbaarheid.

Hoewel de kleinere Switch vooral bedoeld zou zijn voor spelen onderweg, kan de spelcomputer net als het huidige exemplaar worden aangesloten op een tv. Dat zeggen ingewijden tegen de Japanse krant Nikkei.

De kleinere versie van de spelcomputer zou ook goedkoper zijn dan het huidige model, dat zo'n 300 euro kost.

Eerdere geruchten wezen op twee nieuwe versies van de Nintendo Switch. Naast een kleiner exemplaar zou er ook een krachtigere versie komen. Dat tweede model zou met "verbeterde functies" gezicht zijn op "bedreven gamers". Volgens de bronnen van Nikkei komt die krachtigere versie pas later op de markt.

Nintendo wil dit jaar 20 miljoen Switches verkopen

Nintendo zou de kleinere versie van zijn spelcomputer mogelijk tijdens de gamebeurs E3 in juni willen onthullen of tijdens een evenement later dit jaar. De originele Switch verscheen in maart 2017. In januari meldde Nintendo dat er inmiddels ruim 32 miljoen exemplaren van de Switch zijn verkocht.

Nintendo heeft zichzelf voorgenomen om in zijn boekjaar 2019 20 miljoen exemplaren van de Switch te verkopen; dat boekjaar start op 31 maart.

Met de goedkopere, kleinere Switch wil Nintendo vermoedelijk het gat opvullen dat de inmiddels negen jaar oude portable spelcomputer 3DS achterlaat. Voor het verschijnen van de Switch had Nintendo altijd zowel een spelcomputer voor thuis als onderweg, de Switch combineert dit categorieën voor het eerst.

Kijk ook: nadert het einde van de spelcomputer?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ook Super Mario Odyssey in VR dankzij Labo VR Kit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`