Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Vind mijn Sleutelbos

'Apple werkt aan gadget om verloren spullen terug te vinden'

18 april 2019 12:52

Apple zou de apps Zoek Mijn iPhone en Zoek Mijn Vrienden gaan samenvoegen. Ook zou het bedrijf een gadget ontwikkelen waarmee verloren spullen zijn terug te vinden.

Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Guilherme Rambo van 9to5Mac. Apple zou werken aan een eigen trackinggadget, die zou lijken op de Tile. Het zou gaan om kleine labels, die gebruikers bijvoorbeeld aan hun sleutels of tas kunnen bevestigen.

Gebruikers krijgen dan een berichtje als de afstand tot het label te groot wordt, zodat zij hun sleutels bijvoorbeeld niet vergeten. Bepaalde plekken kunnen op een negeer-lijst worden gezet, zodat spullen bijvoorbeeld zonder meldingen bij familieleden achtergelaten kunnen worden.

Alle iPhones als zoeknetwerk

Als gebruikers hun spullen toch verliezen, zou Apple het grote aantal gebruikers van iPhones en andere Apple-apparaten willen inzetten om het label te vinden. Het label zou dan contact zoeken met elke passerende iPhone, en zo melden waar hij is. Ook zouden de labels in een verloren-modus gezet kunnen worden, zodat de vinder direct ziet van wie het voorwerp is. De eigenaar krijgt automatisch een bericht als zijn verloren voorwerp is gevonden.

Het bedrijf Tile biedt al langer dergelijke labels aan, en werkt sinds kort ook samen met bijvoorbeeld makers van koptelefoons. Ook bij Tile kunnen verloren voorwerpen door andere passerende Tile-gebruikers worden teruggevonden. In potentie heeft Apple echter een veel groter zoeknetwerk, als alle iPhones ingezet kunnen worden.

Samenvoegen Vind-apps

De slimme zoeklabels zouden in een vernieuwde app worden getoond, waarin ook Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden worden samengevoegd. Met Zoek mijn iPhone kunnen gebruikers de laatst bekende locatie van hun iPhone maar ook Mac, iPad en AirPods opvragen. Vind mijn vrienden doet hetzelfde, maar dan met de gps-locatie van de iPhone van vrienden.

Die apps zouden samengevoegd worden in een nieuwe app die zowel geschikt is voor iOS als voor de Mac. Apple werkt al langer aan software die het makkelijker maakt iOS-apps voor de Mac uit te brengen. De vernieuwde Vind-app zou ook de mogelijkheid krijgen om apparaten op te sporen die niet met een netwerk verbonden zijn.

Mogelijk worden de slimme zoeklabels van Apple gepresenteerd naast de nieuwe iPhones, in september. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore