Tech

Robots Boston Dynamics trekken vrachtwagen voort

17 april 2019 12:12 Aangepast: 17 april 2019 19:00

Een robotleger bestaande uit Spot-robots is in staat om een vrachtwagen voort te trekken. Dat laat robotbouwer Boston Dynamics zien in een nieuwe video.

Er zijn tien Spot-robots nodig om de vrachtwagen in beweging te krijgen. In de video van Boston Dynamics is te zien hoe de marcherende robotviervoeters het voertuig voortslepen over het bedrijfsparkeerterrein met een stijgingspercentage van 1 procent.

Eerder baarde Boston Dynamics al opzien door de SpotMini-robot, de kleinere versie van de Spot-robot, te laten dansen en de afwasmachine te laten inruimen. Vorig jaar kondigde de robotmaker aan dat het de SpotMini op de markt wil brengen.

Duizend exemplaren per jaar

Inmiddels meldt het bedrijf dat de robots van de productielijn rollen en spoedig verkrijgbaar zullen zijn voor “een reeks toepassingen”. Boston Dynamics, dat grossiert in indrukwekkende video’s van robots die salto’s maken of over boomstammen springen, verwacht jaarlijks duizend exemplaren van de robot te kunnen produceren.

De SpotMini weegt 25 kilo en is nog geen meter groot. Daarmee is de robot volgens Boston Dynamics-oprichter Marc Raibert “klein genoeg om in een kantoor, fabriek, magazijn of zelfs in huis te passen”.

Miniatuurvoorbeeld
Bright Update

Luister naar de Bright Update en de Bright Podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`