Spelcomputer Microsoft

Schijfloze Xbox One S kost 230 euro en verschijnt op 7 mei

17 april 2019 08:56 Aangepast: 17 april 2019 11:03

Microsoft heeft de introductiedatum en de prijs van zijn eerste schijfloze gameconsole, de Xbox One S All Digital, bekendgemaakt.

Voor wie de lekken over de introductie van de nieuwe spelcomputer Xbox One S All Digital de afgelopen week bijhield, bevat de aankondiging geen nieuws. De introductiedatum (7 mei), de prijs (229,99 euro) en zelfs de voorgeïnstalleerde games (Minecraft, Sea Of Thieves en Forza Horizon 3) waren eerder al bekend geworden.

De hardware is hetzelfde als van de Xbox One S. Het enige verschil is dat niet mogelijk is om games op blu-ray's en dvd’s te spelen. In plaats daarvan moeten gamers hun spellen downloaden. Gebruikers kunnen nieuwe games reserveren en meteen spelen op het moment dat ze uitkomen, zo prijs Microsoft de Xbox One S All Digital aan.

Het bedrijf hoopt dat bezitters van de nieuwe spelcomputer ook een abonnement zullen nemen op Game Pass. Tegen betaling van 10 euro per maand hebben gamers daar toegang tot een groeiend aantal Xbox-games.

Daarnaast heeft Microsoft een combinatieabonnement aangekondigd voor Game Pass en Xbox Live Gold, het abonnement dat nodig is om op de Xbox online multiplayer-games te spelen. Het gecombineerde abonnement, de Xbox Game Pass Ultimate, gaat 12,99 euro per maand kosten en zal later dit jaar verkrijgbaar zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van